top of page
bis2.jpg
nordiskgruppe.jpg
22-10-18-3820.jpg
IMG_9344.jpeg

Velkommen til  Fab & Fame!

Jeg  som har startet kennelen er, Helene Anne Ellingsen . Jeg, Helene A.Ellingsen, har drevet kennelen Aridgeocrat siden 1999 med oppdrett av dansk svensk gårdshund.  I 2015 hadde jeg mitt siste kull i kennelen Aridgeocrat og i 2016 startet jeg opp Fab & Fame kennel   og skal drive oppdrett av  dansk svensk gårdshund og dverg puddel . 

Jeg  ønsker å sette fokus på den sunne friske familie hunden. En rasetypisk hund  med rasens særtrekk både av eksteriør og adferd.

.Vi helse tester alle våre avlshunder,- og ingen hunder går i avl uten å være sjekket for  de krav som raseklubbene har for avl ,- pluss litt flere. Derfor blir alle våre DSG HD rønket og våre kull skal ha en index på minimum100. De fleste DSG våres er øyenlyst , patella luksasjon sjekket.( rase klubbens krav: HD rønken)

Det samme gjelder puddel alle våre puddel hunder kommer fra foreldre som er helesjekket fri  for PL, PRA og øyenlyst fri-  . Alle våre puddeler  blir sjekket for patella luksasjon , øyenlyset hvert 2 år, de blir også tatt blodprøve for å sjekke PRA. Alle hundene blir sjekket for tannmangel. Samt de er helsesjekket 1 gang i året når de blir vaksinert.

se side

En oppsummering av Helene sin bakgrunn innen avl og oppdrett.

Jeg har vært aktiv i hundemiljøet i over 30 år ,- i både Norge og USA. Samt jeg har vær meget engasjert innen DSG miljøet,  og har sittet i styre i 10 år hvor jeg var nestleder i mange år og  leder i ca 1 år. Jeg har også vært leder for avlsrådet, samt  jeg har vært distrikt representant for rasen DSG i Rogaland i mange år.

Mitt ønske  har alltid vært  å bidra til felles samarbeid med alle DSG oppdretter og eier,- med felles målet å fremme rase. Helsen min har dessverre blitt reduser pga fibromyalgi og jeg har sagt i fra meg nesten alle verv. I 2015 gav jeg fra meg kennel navnet Aridgeocrats  også på grunn av helseplager. Det var et tungt valg for meg å slutte med avl og utstilling, som har vært en stor del av livet mitt.  Jeg startet kennel Aridgeocrat i 1999 og  fikk min første DSG i 2000 da var det ca 30 DSG i Norge . Prikken min første DSG  finnes i mange stamtavler rundt i hele Norden og i land utenfor Norden. Hun er en fantastisk hund, som  ble hele 18 år . Jeg har produsert 25-35 norske champion, champion titler fra mange andre land ,- samt andre titler som : norsk vinner, nordisk vinner, dansk vinner, finsk vinner og  Europa vinner, champion i  rally lydighet  og agility.

Etter et år så savnet jeg hundemiljøet og å ha valper i hus, så jeg begynte å leke med tanken om å starte med et nytt kennel  navn.  Jeg luftet ideen om å starte kennel for min gode venninne  Randi Bergstøl og ble glad da hun ønsket og drive kennel sammen med meg. Enda gladere ble jeg når min kjæreste Bjørn støtte meg i besluttingen om starte opp med avl igjen, Bjørn er nå medeier i flere av hundene og hjelper meg i hverdagen.

Våren 2016 søkte  Randi og jeg om kennel navn  og høsten 2016 fikk vi tredje valg på listen vår for forslag til kennel navn: Fab & Fame.

Jeg  forsette å avle  DSG , også  begynner jeg med  rasen dverg/ toy puddel.  Det jeg elsker med DSG  er: dens livlige,kjærlige , gode gemytt ,  robustheten, sunn god helse, størrelsen og hundens evne til å trenes. Jeg har allergi å kjenner at DSG hår kan bli tøft innimellom for allergien min. Derfor har jeg prøvde å finne  en hunderase som har mange av de samme gode egenskaper som DSG, men er allergivennlig, og den rasen så kom nærmest  var dvergpuddel.

Jeg begynte å lese om rasen, og etter observasjon av rasens gemytt, trenings villighet, hengivenhet, og ikke minst helse, så konkluderte jeg at dette var en rase for meg. Jeg kjøpte  en hannhund fra en meget bra kennel i Danmark, stamtavlen  var flott og foreldre dyrene var testet fri 0/0 for patella luksasjon, hd A (fri), øyenlyst (ingen anmerkning), fri og PRA normal.  Den lille danske dvergpuddel gutten overbeviste meg om at det var en rase som jeg kunne trives godt med. Det har sattset mer på rasen  dverg/toypuddeler. jeg har kjøpt mine puddelr i utlandet fra linjer som er helsetestet og har meget gode meritter. jeg har valgt å gjøre det for å få inn nytt blod til rasen så det ikke blir kunn avlet på det samme og innavlen blir for høy. Jeg synes dere veldig bra puddel matrial i Norge så jeg håper å kunne bruke norske hanner og på denne måten tilføre noe postivt til rasen.Nå gleder jeg meg til å forsette å reise på utstilling med DSG og dvergpuddel!

Jeg har  kun mine  1 DSG  og en toy puddel boende til daglig hjemme hos oss. 

De andre hundene som jeg og Bjørn eier bor hos kjempe hyggelige forverter i nærheten.

Jeg  går til svømmetrening med hund på mandager, og trener utstillings teknikk på onsdag med  forverthunder. Jeg har forhundene ofte på besøk eller går tur sammen med dem og forvert slik at de er godt kjent med meg.. På denne måten så får jeg god kontakt med forvert hunden mine, slik at  de ertrygge og fortrolige med å være her når de skal ha valper.

 Jeg har studert i USA i flere år og har bodd flere stater .  Jeg er meget glad i å lære  og går 100% inn når jeg skal lære ,- og slik har det vært når det gjelder hund og avl også.

Jeg har  gått på kurs om avl, genetikk, adferd , klipping og pelsstell og trening av hund i både inn og utland. Mitt  ønske er å få mest mulig kunnskap innen det jeg holder på med og alltid være oppdatert..

 Slik ønsker jeg på å kunne  bidra for rasene avle frem psykisk sterke, friske snille hunder med god fysikk og godt eksteriør. 

med vennlig hilsen Helene Anne Ellingsen

bottom of page